Jak chránit své tetování před sluncem?

Tetování jsou pro mnoho lidí nejen módním trendem, ale také důležitým způsobem sebevyjádření. Pokud jste mezi nimi, jistě vám není jedno, jak pečujete o své tetování. A jednou z nejdůležitějších věcí je chránit ho před sluncem. Proto jsme se rozhodli sepsat pro vás tento článek, který vám poradí, jak správně chránit své tetování před slunečními paprsky. Tetování jsou trvalou součástí vašeho těla a jako takové potřebují náležitou péči. A to zahrnuje i ochranu před sluncem. Pokud chcete udržet své tetování krásné a živé, je důležité se naučit, jak ho chránit před škodlivými účinky slunce. V tomto článku vám přinášíme několik tipů, jak na to.

Jakým způsobem své tetování chránit před sluncem a celkově před teplým obdobím? Způsobů, jak se v takové situaci zachovat je mnoho, nicméně je důležité situaci nepodcenit a opravdu dělat vše, abyste své tetování udržovali v tom nejlepším stavu. Přinášíme vám několik tipů, jak chránit své tetování před sluncem:

Používejte opalovací krém s vysokým ochranným faktorem

Jedním z nejdůležitějších kroků, jak chránit své tetování před sluncem, je používat opalovací krém s vysokým ochranným faktorem. Vyberte si krém s minimálním faktorem SPF 30 a nanášejte ho pravidelně, a to i v případě, že neplánujete dlouhodobé slunění. Pokud máte nové tetování, měli byste počkat alespoň dva týdny po tetování, než začnete používat opalovací krém.

Vyhněte se přímému slunci

Dalším způsobem, jak chránit své tetování před sluncem, je vyhnout se přímému slunci. Pokud je to možné, vyhněte se slunci během nejteplejších hodin dne, tj. od 11 do 15 hodin. Pokud musíte ven během těchto hodin, noste ochranné oblečení, jako jsou dlouhé rukávy nebo klobouk.

Udržujte své tetování hydratované

Hydratace je důležitá pro udržení zdraví vaší kůže i tetování. Pokud máte suchou kůži, tetování může vypadat matně a ztratit svou barvu. Proto je důležité udržovat své tetování hydratované. Používejte kvalitní hydratační krémy bez alkoholu a vyhněte se silným mýdlům, které mohou kůži vysušovat.

Zvažte tetování v méně viditelných oblastech těla

Pokud jste zjistili, že slunce velmi škodí vašemu tetování a chcete si nechat vytvořit další tetování, zvažte jeho umístění v méně viditelných oblastech těla. Například na hrudi, zápěstí nebo kotníku, které mohou být snadno zakryty oblečením.

Noste tetování chránící oděvy

Další možností, jak chránit své tetování před sluncem, je nosit speciální oděvy, které byly navrženy k ochraně tetování před slunečními paprsky. Tyto oděvy mají speciální UV filtr a jsou vyrobeny z materiálů, které chrání před sluncem.

Vyhněte se soláriím

Solária mohou být pro vaše tetování velmi škodlivá. UV záření z solárií může způsobit ztrátu barvy a ztrátu tetování. Proto se vyhněte soláriím a používejte raději opalovací krém s vysokým ochranným faktorem.

V případě, že se vaše tetování již značně poškodilo sluncem, můžete zkusit navštívit dermatologa, který vám může doporučit různé způsoby, jak ho obnovit. Obecně platí, že prevence je lepší než léčba. Proto je důležité chránit své tetování před sluncem, abyste si ho mohli užít co nejdéle.

Děkujeme za přečtení článku, dále vám doporučujeme:
Tetovací studia

Nejbolestivější místa pro tetování jsou vždycky velmi individuální záležitostí. Každý má jinou citlivost na bolest a na jednotlivých částech těla může být bolest vnímána různě intenzivně. Nicméně existují určitá místa na těle, která jsou známá tím, že bývají mnohem bolestivější než ostatní. Pokud se chystáte na tetování, je dobré se na toto téma podívat s trochou nadhledu a zvážit, zda jde o místo, které pro vás bude přijatelné.