Tetování HENNOU

Když se řekne pojem HENNA TETOVÁNÍ, tak si mnoho z vás představí krátkodobé tetování. Máte částečnou pravdu, jedná se o tetování, která není trvalé. Tudíž na vašem těle vydrží jen odhadem 5-14 dnů. Vše bude záležet také na tom, jak se o své henna tetování budete starat.

Henna neboli Hennovník bílý je tropickou rostlinou, kterou lze přirovnat ke keři. Důležité jsou listy tohohle keře, které se natrhají, usuší a následně rozdrtí na prášek. Po aplikaci bude mít henna oranžový odstín. V případě, že budete chtít jiný odstín, je potřeba přidat další bylinky, díky kterým henna získá jinou barvu.

Co vlastně tetování hennou je a jak se vyrábí?

Poslední dobou u nás tetování hennou získává více a více pozornosti. Malování hennou můžete využít pro ozdobení různých částí vašeho těla, nejčastěji se však využívá na rukou, pažích, nohou či zad. Míst, kde můžete své henna tetování umístit je opravdu mnoho.

Pojem Henna jste už určitě slyšeli, ale víte, co to vlastně henna je, jak vznikla a z čeho je vyrobena? Umění tetování hennou se praktikuje již přes 5000 let, nejčastěji se využívá v Pakistánu, Indii, Africe a postupně se dostává k nám do Evropy a do dalších koutů světa. Dříve se využívala pro zklidňující a chladící účinky. Lidé v poušti po století využívali těchto vlastností, aby zchladili svá rozpálená těla.

Jakmile zjistili, že jim henna zabarvuje těla, začali ji také využívat pro ozdobné účely. Svá těla nezdobila jen bohatší část obyvatelstva, ale zdobili se jím také chudí, kteří si nemohli dovolit drahé šperky. Z blízkého východu se začala henna na tetování využívat i v našem okolí, jelikož ji moderní svět přijal a ženy se ornamenty zdobí při svých svatbách, maskují jizvy nebo ji využívají jen tak pro okrasu.

Tetování Hennou

A z čeho se vlastně HENNA vyrábí? Henna určená na malování na tělo se vyrábí z keře, konkrétně z listů Henovníku bílého. Proces je jednoduchý – listy se nejprve natrhají, poté se usuší a rozdrtí na prášek. Prášek najde dvojí využití, hrubější směs se využívá na vlasy a jemný prášek s smíchává s dalšími přísadami, aby vznikla pasta, která se poté využívá na malbu po těle.

Odpovědi, které budete potřebovat:

JAK DLOUHO VYDRŽÍ TETOVÁNÍ HENNOU? – Namalovaný obrázek vydrží na těle obvykle 5-14 dnů, vše záleží na péči, kterou budete henna tetování věnovat.

JAK PEČOVAT O HENNA TETOVÁNÍ? – Aby se kůže promazala a zůstala dlouho pružná a také vláčná je dobré kůži 2x denně potírat. Ideální na potírání je přírodní olej. Díky správné péči vám také tetování déle vydrží a bude výraznější.

JE HENNA NEBEZPEČNÁ? – Samotný prášek, který se vyrábí rozdrcením listů hennovníku bílého, nebezpečný není. V minulosti jej využívali k léčbě. Z důvodů získání jiných barev se k přírodní henně začaly přidávat přísady, které mohou být nebezpečné (alergie).

Rychlé tipy, pro správnou aplikaci henny:

Prvně si připravte pastu, kterou je nejlepší nechat odstát hodinu až dvě. Nicméně ji můžete aplikovat i ihned.

Před tím než se vrhnete na malování je nutné si pokožku správně připravit. Odstraňte zrohovatělou kůži. Pokud chcete malovat na částech těla, kde se mohou objevit chloupky, doporučujeme je odstranit. Především pokud je jich více a jsou silnější.

Poté, když máte vše připraveno se můžete pustit do aplikace henny. Nejlépe se pasta nanáší tenkým štětečkem. Pokud se vám stane, že vám ujede ruka, nic se neděje. Stačí využít vatovou tyčinku, kterou namočíte ve vodě a nepovedenou část odstraníte. 

Jakmile jste se svým motivem henna tetování spokojeni, musíte nechat pastu na kůži zaschnout. Tahle fáze obvykle trvá 35-45 minut. Poté se už můžete kochat svým henna tetováním!

Malování Hennou

Nevíte, jaký motiv henna tetování chcete? Mrkněte na naše tipy.